Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Apa plata Tuana la 200 ml, 300 ml, 5, 6, 10, 19 L
1 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Apa de masa puricata cu ozon ’”Tuana” este o apa naturala, netratata chimic, extrasa dintr - un put cu adancimea de 800 m, separata de numeroase straturi de argila impermiabile, care face practic imposibila contaminarea cu diversi factori poluanti.

Camera de captare a izvorului este inchisa ermetic cu capace din otel inoxidabil si protejata cu o constructie zidita,astfel incat sa fie impiedicata posibilitatea influentarii parametrilor calitativi ai apei.

Apa este extrasa cu ajutorul unei electropompe submersibile SP 30 - 43 care are un debit de 4 MC/H si este transportata prin conducte din otel inoxidabil depozitata in rezervoare din inox cu capacitatea de 27 tone, inchise ermetic, in care poate fi stocata apa timp de 24 ore.

Din aceste rezervoare apa trece prin baterii de filtre - cu nisip, carbon activ si textile cu capacitatea de retinere de pana la 1 micron si apoi supusa unui proces de osmoza inversa.

Instalatia de osmoza are rolul de a reduce semnificativ particolele solide, sarurile cu molecula mare ce de regula sunt sursa de depuneri in organism, elimina germenii contaminatori si substantele daunatoare care pot produce boli cauzate de apa. Din aceasta instalatie, apa este depozitata in bazine de otel inoxidabil si purificata cu ozon.

Procesul consta in introducerea in apa a unui flux de aer puternic ozonat.
Ozonul se obtine trecand un curent de aer intre doi electrozi de inalta tensiune, unde se produc descarcari electrice.

La o tensiune de 10000 - 20000 V, cu o frecventa de 50 Hz, rezulta intre 50 - 150 g de ozon, care este pompat in rezervoarele cu apa cu ajutorul unui compresor timp de 20 - 30 minute.

Ozonul este cel mai puternic oxidant comercial din lume. Folosirea ozonului pentru tratarea apei duce la distrugerea in totalitate a bacteriilor, opreste cresterea algelor si reduce formarea crustelor in zonele cu probleme.

Viteza de reactie este mult mai rapida decat a substantelor chimice, avand loc nu numai un proces de oxidare si unul de reducere.

Avantajul folosirii sistemului de purificare cu ozon fata de procedeul clasic de clorinare, este acela ca apa ramane perfect naturala, in conformitate cu cele mai exigente norme de igiena din Uniunea Europeana.Deasemeni, conform ultimelor studii aparute in domeniu, clorul este trecut pe lista substantelor care provoaca cancerul.

Din aceste bazine, apa este pompata spre statiile de imbuteliere, printr-un sistem suplimentar de purificare cu raze ultra violete care au rolul de a distruge legaturile de ADN sau ARN ale virusilor si bacteriilor, eliminindu - le in totalitate.

Procesul de spalare, dezinfectare si imbuteliere a recipientelor de policarbonat de 19 l si al paharelore de 200 si 300 ml ste complet automatizat, evitandu-se contactul cu surse ce ar putea contamina produsul. De altfel in procesul tehnologic nu sunt Puncte Critice de Control ci numai de Supraveghere.

Atat directorul companiei si operatorul de productie au absolvit cursurile de instruire in domeniul HACCP.
Acest fapt garanteaza realizarea unei imbutelieri perfect igienice, ferita de factori contaminatori.
Transportul recipiientilor returnabile de policarbonat de 19 L in care este imbuteliata apa “TUANA” se efectueaza cu autoutilitare specializate, care au aviz sanitar de transport.

Din procesul tehnologic rezulta si apa menajera care este folosita la spalatul exterior al sticlelor de policarbonat si apoi este evacuata printr - un sistem de canalizare intr - un bazin care se vidanjeaza periodic.

Procesul tehnologic de producere si imbuteliere a apei purificate cu ozon “TUANA” nu produce nici un fel de agenti poluanti.
Din Gura in Gura
Alte Produse